Till min älskade lillebror Andreas


Jag skulle vilja berätta för dig hur mycket du alltid betytt för mig och hur mycket jag saknar sig. Av alla de människor som funnits i mitt liv är du en av de som varit alla viktigast. Du är en så stor del av det som är "jag".
Det är en sådan lycka att få ha ett syskon! Tack vare dig hade jag någon att gadda ihop mig med, någon att leka med, bråka med och upptäcka världens tillsammans med. Jag skulle inte vara densamma utan dig.

När jag ser på kort från när vi var små, blir det än mer uppenbart hur mycket roligt vi har varit med om tillsammans. Jag ser på bilderna, enda från det då du bara är några timmar gammal och med ens förstår jag vilken tur jag har haft som har fått växa upp med dig. Våra äventyr och hemligheter är några av mina dyrbaraste minnen.
Andreas, du var en underbar lillebror. Vi var väldigt olika, men jag visste och vet än i denna dag att du alltid är där för mig.  När livet bjöd på svårigheter stod du vid min sida. Jag var aldrig riktigt ensam.

Att förlora ett syskon är att förlora en del av de gemensamma minnen man delar. Det lämnar så mycket tomhet och så många omöjliga frågor. Var är du nu? Har du det bra? Vad skulle du ha gjort idag om du fortfarande fanns med oss? Det finns ingen logik eller rättvisa i att du togs ifrån oss. Det finns inget svar på varför och det är svårt att acceptera.

Jag får alltid problem när jag ska svara på frågan hur många syskon jag har. Jag har en bror. Att svara på något annat sätt känns vansinnigt fel. Du är min bror Andreas! Även om du inte lever så närvarar du i min vardag därför att du finns i mig.

Ibland kommer det mörka stunder, då inga ord tröstar. Även om jag för det mesta kan övertyga mig själv om att du har det bra där du är, så kvarstår det faktum att jag vill ha dig här hos mig. Det är här du borde ha varit, hos din familj, med dina vänner som den älskade person du var.  När du dog så var det någonting som släcktes inom mig. Och även om nya upplevelser kan tända hopp och ljus inom mig så innebar din död att jag alltid kommer att ha en bit mörk tomhet inom mig. Ett rum i mitt hjärta var fyllt av upplevelsen av dig. Det rummet kommer alltid att vara bara ditt.
Jag är tacksam för dom 17 år jag fick ha världens bästa lillebror, men jag kommer alltid att sörja att det inte blev fler. Du kommer alltid att vara min Addepaddeplingonpaj, mitt enda syskon, och högt älskade lillebror. Och du, se ner på mig ibland, tills dess vi ses igen.